هر دیسک دارای یک هسته متحرک به نام «نوکلئوس پالپوزوس» است که حالت ژلهمانند دارد. این هسته توسط حلقههای فیبری غضروفی پوشیده شده و محافظت میشود. درواقع دیسک مانند یک واشر ضخیم است که در مرکز آن یک عدسی متحرک قرار دارد.
با بالا رفتن سن به تدریج از آب موجود در دیسک کاسته شده و خاصیت ارتجاعی آن کاهش مییابد. با خشک شدن دیسک نیز احتمال پارگی لایه بیرونی آن بالا میرود.
یکی دیگر از علل شایع کمآبی دیسک، ایجاد فشار بیش از حد بر دیسک است. یعنی شما زمانی که بیش از حد بایستید و یا بیش از حد بنشینید و یا پرش و حرکتهای خم و راست شدن مکرر داشته باشید بر دیسکهای خود فشار وارد میکنید. درواقع با فشار عمودی نیروی جاذبه بر ستون فقرات، وضعیتهای نادرست، ضربه و … احتمال بیرونزدگی و آسیب دیسک بالا میرود.
اصلاح الگوهای حرکتی، رعایت پوسچر صحیح در حالات مختلف، انجام حرکات و ورزشهای اصلاحی، استفاده از تخت دکامپرشن، تغذیه صحیح و نوشیدن آب کافی، همگی به بهبود علائم خشکی دیسک کمک میکنند. همچنین باید از قرار گرفتن مدت طولانی در وضعیتهای ثابت خودداری کرد.
طب سوزنی و لیزر نیز با آزادسازی عروق و عضلات مربوطه، تغذیه و خونرسانی به دیسک را افزایش میدهند.
کایروپراکتیک تهران
جهت معاینه بالینی کامل، ویزیت و مشاوره در زمینه درمان کایروپراکتیک (دردهای ستون فقرات و مفاصل، فتق دیسک کمر و گردن، درد سیاتیک، گرفتگی های عضلانی و آسیب دیدگی های ورزشی) در تهران، با کلینیک دکتر ایمان اعتصامی متخصص کایروپراکتیک از امریکا تماس بگیرید.