مرحله اول بیرون‌زدگی دیسک

مرحله اول بیرون‌زدگی دیسک

فتق یا بیرون زدگی دیسک ستون فقرات به عارضه ای گفته می‌شود که طی آن دیسک یا بالشتک نرم بین دو مهره، خارج از محدوده طبیعی یک دیسک سالم قرار می‌گیرد. یکی از بهترین روش‌ها برای تشخیص بیرون زدگی دیسک و شدت آن، انجام ام‌آرآی است. با این روش می‌توان ریشه‌های عصبی و نخاعی و بافت‌های اطراف را به خوبی مشاهده کرد. شدت فتق دیسک به وضعیت دو قسمت دیسک بستگی دارد. این دو قسمت عبارتند از:
– بخش حلقوی فیبروزیس (پوشش سخت بیرونی دیسک)
– بخش هسته پالپوزوس (مرکز ژله مانند دیسک)

فتق دیسک کمر عموما در قسمت پایین کمر ایجاد می‌شود. دیسک کمر زمانی دچار فتق ‌می‌شود که هسته ژله مانند آن به لایه خارجی خود در نتیجه فرسایش، افزایش سن یا آسیب دیدگی، فشار وارد ‌می‌کند. این فشار به لایه خارجی ‌می‌تواند موجب ایجاد درد در ناحیه کمر شود. در مرحله اول بیرون‌زدگی دیسک کمر، دیسک دچار برآمدگی می‌شود اما لایه بیرونی خود (حلقه‌های فیبروزیس) را پاره نمی‌کند. در این وضعیت، دیسک فقط از محل خود خارج می‌شود و بر روی اعصاب اطراف خود فشار وارد می‌کند. این مرحله از بیرون‌زدگی دیسک ممکن است بدون درد یا همراه با درد باشد.    

 

کایروپراکتیک تهران

جهت معاینه بالینی کامل، ویزیت و مشاوره در زمینه درمان کایروپراکتیک (دردهای ستون فقرات و مفاصل، فتق دیسک کمر و گردن، درد سیاتیک، گرفتگی های عضلانی و آسیب دیدگی های ورزشی) در تهران، با کلینیک دکتر ایمان اعتصامی متخصص کایروپراکتیک از امریکا تماس بگیرید.